Meie suurim toetaja:

Mount Everest
Ekspeditsioonist
Ekspeditsiooni liikmed
Liikumisgraafik
Varustus
Reisikirjad
Galerii
Toetajad
Külalisteraamat
Varasemad ekspeditsioonid
Lingid
Hea külastaja! Kui Sinagi soovid ekspeditsioonile õla alla panna - meid toetada, oleme Sulle ääretult tänulikud!

Meie arve:

Mägiekspeditsioonide Klubi MTÜ

a/a 10 0020 3745 6000 Eesti Ühispank

 

Reisikiri 06.04.03

Taastumispäev baaslaagris. Tegime sauna.

Temperatuur oli küll vaid 0 kraad, kuid tegime “sauna”: kokad tegid sooja vett ja kasutasime üht telki pesemiseks. Baaslaager oli vahepeal veelgi suuremaks paisunud. 

On saabunud kaks suurt ekspeditsiooni. Ka hilisõhtul sibavad tiibetlased ringi ja tõstavad ühest kohast teise “telkmajasid”. Täna läks 120 jakki uute ekspeditsioonide koormatega üles ABC poole. Hiinlaste ekspeditsioonis olevat umbes 100 mägironijat, neist 10 tipptegijat. Šveitslasi on 13 mägironijat pluss 16-18 trekkerit, viimased plaanivad tõusta ka kuni Põhjasadulani. 

Kohal on ka üks ameerika grupp, mis koosneb vaid neljast alpinistist ja neljast tugevast kõrgkandjast. Juba on baaslaagris avatud ka mõned "kauplused", kus müüakse isegi õlut. Käib aktiivne kauplemine: kui ise poodi õlle järele ei lähe, siis topib kaupmees seda telgiuksest peaaegu vägisi sisse. 

Täna püstitatakse laagrisse ka mingit telefoniputkat, eks näis, kas õnnestub sealt odavamalt koju helistada. 

Meie tervis on nüüd suhteliselt korras: Alar ja Tõivo on päris terved, teistel on veel vaid pisihädasid. Edasine plaan on nüüd 4-5 päeva baaslaagis puhata, muuhulgas kavatseme külastada kuulsat Rongbuki budausu kloostrit. Pole mõtet minna üles Põhjasadulale esimestena, sest kulutaksime teed rajades liialt jõudu. Seega ootame, kuni hiinlased või teised on raja ette teinud ja tugiköied paigutanud. 

Meiega kaasas olnud trekkeritest neli suundusid enne meid koos ühe kandjaga ABC poole. Jõudes 5830 meetri kõrgusele vahelaagrisse, pöördusid kolm neist sealt alla tagasi. Mati Türk jätkas koos kandjaga kuni ca 6100 meetri kõrguseni, jättis meie meestele sinna mõned telgid ja pöördus siis samuti tagasi. 

Nüüdseks on trekkerid baaslaagrist lahkunud ja järele on jäänud vaid alpinisitid.

Raivo

« Tagasi reisikirjade juurde

meklubi@hot.ee

© 2003 Mägiekspeditsioonide Klubi MTÜ Raekoja plats 18, 10146 Tallinn a/a 10 0020 3745 6000