Meie suurim toetaja:

Mount Everest
Ekspeditsioonist
Ekspeditsiooni liikmed
Liikumisgraafik
Varustus
Reisikirjad
Galerii
Toetajad
Külalisteraamat
Varasemad ekspeditsioonid
Lingid
Hea külastaja! Kui Sinagi soovid ekspeditsioonile õla alla panna - meid toetada, oleme Sulle ääretult tänulikud!

Meie arve:

Mägiekspeditsioonide Klubi MTÜ

a/a 10 0020 3745 6000 Eesti Ühispank

 

Reisikiri 10.04.03

Taastumispäev baaslaagris. Tegime sauna.

Oleme nüüd peale esimest käiku ülemisse baaslaagrisse (ABC, 6400 m) juba neli päeva Rongbuki baaslaagris puhanud. Nüüdseks on kõigil terviseprobleemid laheneud, kibeleme juba tagasi mäele. 
Mäe põhjaküljele on saabunud juba 18 ekspeditsiooni ja täna tuleb veel 2. Kohal on ka Peterburi grupp. Lisaks poodnikele tegutsevad baaslaagris nüüd ka mitmesugused maksukogujad: kaupleme küll "saastemaksu" ja muude maksude ümber. 

Ilmselt homme alustame uut 6-7 päevast aklimatiseerumisetappi, mille käigus suundume tagasi ABC-sse ja sealt võimaluse korral viime varustust juba ka põhjasadulale. Põhjasadul ehk North Col on 
madalam koht Mount Everesti ja 7580 meetrist Changtsed (ka Bei Peak) ühendaval mäeharjal. Sadula kõrgus on umbes 7000 m ja sinna rajatakse tavaliselt IV laager. Sellel hooajal pole veel keegi seal käinud ja ilmselt on järsk tõus ABC-st sadulale hiljuti mahasadanaud värske lume tõttu veel ka laviiniohtlik. 

Täna 10 aprilli keskpäeval on ekspeditsioonijuhtide koosolek, kus arutatakse koostööd. Peamiselt seda, et kes ja millal hakkab tugiköisi paigutama. Ilmselt teeme varem plaanitud kolme aklimatiseerumistõusu asemel neli järkjärgulist tõusu, sest teised grupid kavatsevad tippu tõusta alles 10. mai paiku. Seega võib ka meie plaan varupäevade arvel veidi pikemaks venida. 

Raivo

« Tagasi reisikirjade juurde

meklubi@hot.ee

© 2003 Mägiekspeditsioonide Klubi MTÜ Raekoja plats 18, 10146 Tallinn a/a 10 0020 3745 6000